Een pup in huis

Thuiskomen

Een knus bed

Bepaal waar de pup kan slapen. Een bench is een makkelijke hier kan de pup rustig gaan slapen. De bench tevens ook een plek zijn waar de pup zich kan terugtrekken als het te druk wordt.

mama missen

De eerste nacht zal u niet goed slapen omdat de pup jankt omdat het zijn moeder en broertjes/zusjes mist. Ga niet naar beneden maar blijf in uw bed liggen. Zordra u ernaar toe gaat denkt de pup  als ik jank dan ben ik zielig en dan komen ze naar beneden. U kunt ook aan de fokker vragen of u wat uit het nest mag hebben zodat het toch naar mama ruikt. U kunt s'nacht ook een kruik erbij leggen zodat de hond het gevoel heeft dat hij tegen mama aanligt omdat mama ook warm is.

Voedingstijden

Koop 2 voedingsbakken waar de hond goed bij kan en die makkelijk schoon zijn te maken. 1voedingsbak gebruik je om water in te doen en de ander gebruik je voor het voer. Geef de hond 3x per dag op het zelfde tijdstip zijn voer en er moet minimaal 4uur tussen de maaltijden zitten. Als u geen voer bij de fokker mee heeft gekregen vraag dan aan de fokker welk voer ze hebben gebruikt. Want als een pup in 1x over gaat op ander voer raakt de pup aan de diarree. Als de dierenarts ander voer aanraad dan wat u van de fokker mee heeft gekregen , ga je het nieuwe voer geleidelijk introduceren door de brokken te mengen. Dit doe je in 7 dagen zo kunnen de darmen en de maag wennen aan de nieuwe brokken.

 

Zindelijk maken

overdag

laat de pup iedere 2 uur uit. Laat de hond ook uit na het wakker worden en het druk spelen. Zodra pups wakker worden en druk hebben gespeeld moeten ze meestal gelijk plassen. Geef de hond in de tuin ook een eigen plekje waar hij zijn behoeft kan doen en beloon de hond als hij zijn behoeft buiten heeft gedaan. Ga niet naar honden uitlaatvelden waar veel honden komen. Je hond is nog niet 100% beschermd en de kans dat de pup daar iets oploopt is groot.

 

s'nachts

Maak de bench voor s'nachts zo klein mogelijk(zodat alleen de pup nog kan liggen). Dit doe je omdat een pup nooit snel op zijn eigen slaapplek zijn behoefte zal doen. Haal het water 1 uur voor de laatste uitlaatbeurt weg. Je laat de pup 15 minuten voor het slapengaan nog uit. Een pup kan s'nachts zijn behoeft 8 uur lang ophouden. Zet ook je wekker om te voorkomen dat de pup toch iets in zijn bench doet.

 

 Ziet u dat uw hond op het punt staat binnenshuis iets te doen, til de pup  onmiddellijk op en breng hem naar buiten. Door het optillen treedt de natuurlijk plasrem in werking, en na even bijkomen kan hij zijn behoefte  alsnog buiten doen. Waarna u hem natuurlijk enthousiast beloont!
Mopper niet als uw pup iets binnen doet. Zorg dat de pup niet in de zelfde ruimte is en ruim het ook zonder iets te zeggen op. Geen enkele aandacht voor z’n ongelukjes binnenshuis, en belonen (met stem of iets lekkers) als hij het buiten doet, geven het beste resultaat!

Spelen

Koop een paar speeltjes voor de hond bijvoorbeeld touw, kongs. Door met je pup te spelen bouw je een band op. Met touw kun je schudden en spelletjes mee spelen en Kong is een holle kegel die gemaakt is van onverwoestbaar rubber hier kan je snacks in stoppen voor de hond. De hond moet door de kong te bewegen snacks uit zien te halen dit is een goede bezigheid. Zorg dat je de pup niet bij uw spullen kan of die van de kinderen. De hond zal dan denken dat hij daar ook mee mag spelen hou daarom de spullen van de mens en hond gescheiden.

Haarverzorging

Vraag aan de dierenspeciaalzaak of aan de fokker wat de beste borstel of kam is. Het onderhouden van de vacht is belangrijk. Begin met borstelen zodra je de pup hebt en oefen dit dagelijks zodat het een gewoonte is. De hond zal dan ook makkelijker te kammen zijn omdat de hond het vanaf het begin af aan is geleerd om geborsteld te worden.

Achtertuin

Loop en rondje door de tuin om te kijken of er niet ergens gaten of iets scherps uitsteekt. Als je een vijver hebt scherm deze af de pup kan hierin verdrinken als je even niet oplet. Zeg tegen de buren dat er een pup komt,voor als de pup toch ontsnapt. Je doet dit ook voor het overlast of voor als ze iets horen zodat de buren weten dat er een hond aanwezig is. Ga ook je schuur opruimen zodat de pup niet bij schadelijke chemicalien kan komen zoals rattengif dit is dodelijk voor een jonge pup.

Dierenarts

Schrijf u in bij een dierenartsenpraktijk. Je kan eventueel voordat je de pup gaat halen ook bellen naar de dierenarts dat je een pup gaat halen en wat je moet doen als het dier na werktijd ziek aantreft. Vraag ook naar de spreekuren zodat u weet op welke tijden u terecht kan bij de dierenarts.